Jag firar både den kommersiella och den kristna julen

Jag firar både den kommersiella och den kristna julen. Jag har hört sägas att den kommersiella julen startar tidigt för affärerna vill sälja grejer så tidigt som möjligt men sen när julhelgen är över vill man ta bort det. Den kristna julen innebär att man pyntar lite längre fram men att man sen har kvar julpyntet till Tjugondedag Knut.

För ett par år sen när jag var ute och shoppade, redan på Annandagen tror jag, hörde jag två affärsbiträden prata om att de skulle börja plocka bort julen för det är så skönt att få undan den. Det håller jag inte alls med om. I den mörka midvintertiden vill jag ha kvar den mysiga stämningen så länge som möjligt.

Jag har alltså kommit fram till att jag firar både den kommersiella julen och den kristna julen för jag vill pynta tidigt och ha det kvar länge. Jag gillar att lysa upp mitt hem med ljusstakar och annan belysning. Att ta fram allt pynt och göra det fint betyder mycket för mig. Det är många minnen som dyker upp men jag skapar hela tiden nya traditioner som kommer att ge nya minnen.

Ikväll har jag klätt den gran som mamma en gång hade. När hon flyttat till himlen fick jag ta med den hit. Förr hade jag kanske inte trott att jag skulle ha en plastgran men om jag säger konstgran låter det bättre. Jag var hemma hos mamma mycket och såg denna gran. Speciellt de sista åren då hon var sjuk satt jag ofta intill granen när jag arbetade på dagarna. Jag har lärt mig tycka om den och är nu riktigt glad att jag har den här hos mig. Det är också praktiskt för den behöver inget vatten. Jag kommer att vara hemma i jul men om jag skulle åka bort några dagar skulle en levande gran inte klara sig så detta är jättebra. Jag fick några av mammas tomtar som står så fina framför granen.

Tidigare ikväll när jag var i affären fick jag se Tomteglass. Jag tyckte det lät gott och köpte ett paket. Nu har jag suttit här vi granen en stund och lyssnat på julmusik och ätit tomteglass. Så bra jag mår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s