Fransk filmkväll hos mig

Ikväll var mina goa franskkollegor här på fransk filmkväll. Det är bara Eva som arbetar kvar som lärare. Gunnel har numera pension och själv sadlade jag om för åtta år sen. Vi ses med jämna mellanrum och tittar på franska filmer. Vi började i vanlig ordning med lite mat: Grönkålspaj med fetaost och valnötter samt sallad, stekta sparrisar inlindade i bacon, samt kex och ost.

Filmen vi såg hette Utsökt (Délicieux). Jag kan tyvärr inte säga något om den för jag var såååå trött när vi började titta att jag tillät mig att somna. Det var skönt. Jag kände mig som en ny människa sen. Eva och Gunnel tyckte att filmen var något långsam men bra. De är glada att de har sett den så jag får titta på den framöver. Det är i vilket fall som helst härligt att höra det franska språket. Det klingar ljuvt i mina öron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s