15 burkar rabarbermarmelad

För några dagar sen var det ganska kallt ute och då passade jag på att frosta av min frysbox. Det är så smidigt att bara sätta ut grejerna när det är minusgrader och då behöver man inte jäkta med att få bort isen som bildats i frysboxen. Det får ta den tid det tar.

Jag passade på att ta upp alla rabarber jag hade kvar sen förra året. Det var totalt 4,75 kg och jag gjorde marmelad av allt. Jag gjorde två olika smaker, en med kardemumma och en med stjärnanis. Det blev totalt 15 burkar. Jag gillar marmelad och äter det så gott som varje dag. Denna gång gjorde jag den inte lika söt som jag brukar. Den blev riktigt syrlig och god.

Rostat bröd med ost och marmelad är så gott. Att få avnjuta detta till en stor mugg te med mjölk är kalasfint. Nu klarar jag mig ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s