En givmild människa får rikt igen

Ikväll fick jag en gåva av företaget ”Bibeläventyret”. De ger ut ett icke-konfessionellt läromedel som handlar om Bibelns äventyr. Jag fick en liten kalender med verser från Ordspråksboken och roliga bilder därtill.

Bibelversen på denna bild är hämtad från Ordspråksboken 11:25. Den lyder: En givmild människa får rikt igen, den som mättar andra blir själv mättad.

Jag tycker bilden säger allt. När vi är generösa och delar med oss finns det någon annan som fyller på i vårt eget förråd. Gud välsignar på sitt speciella sätt. I Galaterbrevet 6:7 läser vi följande: Det människan sår ska hon också skörda. Lagen om sådd och skörd är tydlig i Bibeln. Man kan också uttrycka det så här: Jag öser ut och Gud öser in men hans skyffel är störren än min.

En del människor kallar det karma. Det är ett centralt begrepp inom österländsk religion och filosofi. Jag googlade på det och fick upp följande:

I filosofiskt eller i religiöst hänseende syftar karma till en så kallad lag om orsak och verkan. Då en varelse agerar med tankar, känslor och handlingar lämnas ett spår både på omgivningen och i den egna organismen. Avtrycket får både omgivningen och varelsen att reagera i enlighet med naturlagarna. Naturlagarna sörjer alltid och överallt för att varje orsak får sin bestämda verkan och dessa kallas sammantagna för karma.

Det gäller att vara vaksam över tankar, ord och handlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s