Guds precision gjorde mig väldigt glad mitt i allt rensande och organiserande

Att rensa och sortera ger mig en själslig resa. ❤️ Flera av mamma och pappas album, kort och vykort har jag gått igenom idag. Det mesta sparar jag. Jag har också gått igenom mammas noter och sångböcker som legat i en stor väska i ett par år. Vissa papper kan slängas men här finns många skatter. 😃 Sång och musik stärker mig. 🎶💛🙏 Jag är så glad för mina två bokhyllor jag köpte på Blocket igår. Nu blir det lättare att få plats med allt och ha det nära till hands.

Jag har fått uppleva Guds precision på ett särkilt sätt den senaste månaden. Jag har varit förundrad över hans ledning i mitt liv. I fredags hände en härlig grej. Jag har under några veckors tid rensat här hemma och insåg att jag kunde få plats med en Billy bokhylla 40 cm i förrådet. Det är så bra med hyllor för att organisera grejerna lite bättre. Jag har kollat på Blocket men inte hittat några bokhyllor i Jönköpingstrakten. I torsdags kväll åkte jag till Erikshjälpens Second Hand-butik men där fanns inte någon passande hylla. Så i fredags förmiddag mitt under arbetsdagen fick jag en ingivelse att jag skulle kolla på Blocket om det fanns någon Billy bokhylla. Då hittade jag en Jönköpingsannons med två bokhyllor, en som var 40 cm och en som var 80 cm. Jag funderade och insåg att jag skulle få plats med båda här hemma, den lilla i förrådet och den breda på mitt kontor. Jag mailade och frågade var bokhyllorna fanns och fick då veta att de fanns i en stuga ca 5 mil härifrån men att ägaren kunde ta med dem hit till Jönköping på en släpkärra på lördagen. Det visade sig att han ändå skulle passera Jönköping för att ta sig vidare med släpkärran till en annan stad. Han föreslog att vi kunde mötas någonstans. Jag har kört många möbler i min bil men var osäker på om jag skulle få in den hylla som är 80 cm så jag skrev vilken bilmodell jag har och att jag skulle ut och mäta i bilen. Han svarade direkt att han också har en sådan bil och att hyllan inte får plats. Då erbjöd han sig att svänga förbi med den. Att köra till Hovslätt var inga problem. Jag skrev förstås att jag i så fall ville betala honom för det.

Jag kände en sådan enorm förundran, bubblande glädje och tacksamhet i mitt inre. Gud har verkligen precision. Jag fick köpa två jättebra bokhyllor till ett mycket förmånligt pris och fick dem hemkörda till dörren. För mig som lever själv är detta stort. Jag blev nästan rörd till tårar. Tack Gud för din omsorg om mig! Det var inte bara det att jag fick mitt problem löst så snabbt. Det var också en påminnelse om att Gud verkligen är min Far som leder mig och hjälper mig varje dag. Han har omsorg om mig och min framtid in i varenda detalj. Jag kan vara trygg.

Mannen och hans fru svängde förbi här igår förmiddag och jag hade då också bett en granne komma hit och hjälpa mig att bära ner bokhyllorna. När jag väl fått dem på plats så fyllde jag på efterhand som jag tog fram grejer som stått långt inne i garderober och förråd. Sådant som är värdefullt för mig är bra att ha nära till hands så det blir lätt att ta fram. Det gäller t ex mitt studiematerial från den tid då jag läste franska och engelska på universitetet. Jag älskar språk och nu blir det lätt att ta fram en del anteckningar igen.

Så här ser det ut i förrådet. Det är alltså den vänstra smala bokhyllan som är ny. Nu finns här pärmar med sånger och noter, sångböcker och annat smått och gott. Jag älskar ordning och reda…även om allt kanske inte ser så ordningsamt ut.

Jag är inte riktigt klar än med hyllorna på kontoret men jag är en bra bit på väg.

Jag ska ha en del franska böcker och fransk inspiration här. Jag tycker det blev riktigt fint och inspirerande. Så underbart att ha mer plats för böcker och annat. Jag är så nöjd och glad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s