Har du också lågt blodtryck när du ska ta blodtrycket?

Igår var jag på hälsosamtal. Veckan innan hade jag varit och tagit blodprover. Jag klarar oftast att styra mina tankar men när jag är på labbet är det svårt. Jag försöker tänka på något roligt men det är inte lätt. Det kan funka om de sticker snabbt men om jag ska sitta där i stolen och vänta en stund är det nästan kört. Jag blir svimfärdig. Det gör inte ont med ett litet stick men när de sätter dit den där grejen runt armen som ska få blodet att flöda till snurrar mina tankar. Jag tycker det är jobbigt t o m nu när jag skriver om det. Det slutade med att hon som tog provet fick välta stolen bakåt så jag fick vila en stund.

Förra veckan hade jag fått svara på en massa frågor gällande matvanor, motion osv och detta var nu sammanställt. Jag hade varit inne på 1177 och kollat upp min hälsokurva och mina provresultat och allt såg bra ut. Jag var såååå tacksam och glad för det.

Igår var det då dags för mitt hälsosamtal. Sköterskan mätte mig och vägde mig. Jag har inte krympt något. 😊 Vi gick igenom hälsokurvan tillsammans och sen var det dags att ta blodtrycket. Även om det inte gör ont så tycker jag det är jobbigt. Jag hade velat springa ut så fort det var klart. I så fall hade jag fixat det men nu skulle jag sitta kvar och prata lite till och det klarade jag inte. Jag känner direkt när jag blir svimfärdig och då är det bara att lägga ner huvudet i knäet. Varje gång jag försökte höja huvudet så försvann färgen från ansiktet. Så’nt går inte att dölja för sköterskan. Det slutade med att jag fick inta ryggläge på britsen med fötterna i högläge. Sen började vi prata om jobbet istället och efter en stund mådde jag bättre.

Mitt blodtryck var 89/49 och det är lite lågt men det berodde på att jag tycker det är jobbigt att ta prover. En gång när jag var på hälsosamtal för många år sen var blodtrycket så lågt att de inte kunde mäta det. Jag fick då gå ut och vila i dagrummet och läsa veckotidningar och tänka på annat. Efter en stund var det mätbart.

Jag tror inte jag har lågt blodtryck i vanliga fall. Jag sa till henne att när jag är hemma har jag inte det…ha, ha, ha…. men jag har ju ingen aning egentligen. Dock vet jag ju att jag inte mår dåligt i vanliga fall. När jag förhörde mig om riskerna med att ha lågt blodtryck så sa hon att man kan bli snurrig när man reser sig och speciellt om man är lång. Jag brukar inte bli det så jag hoppas allt är ok när jag inte vistas i sjukhusmiljöer.

För många år sen när jag var yngre och mamma och jag var på vårdcentralen (el läkarstationen som det hette då) i Nybro så damp jag i golvet när vi kom ut i väntrummet efter ett blodprov.

Jag vet att det finns fler som jag och det känns skönt. Min bror har liknande tendenser. Du kanske också har det. Det är inget konstigt, bara lite jobbigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s