Första dagen i Åre förlöpte väl

Vi vaknade i god tid innan tåget var framme i Undersåker kl 07.25. Där blev vi hämtade av Susannas dotter Annie som går på Åredalens Folkhögskola. Vi checkade in på Hållandsgården i en liten lägenhet.

Vi installerade oss, åt frukost och fixade matsäck till backen. Sen bar det iväg till Åre. Vi parkerade i Rödkullen och utgick därifrån. Jag hyrde en hjälm där. Jag har inte åkt slalom på 13 år och det har hänt lite sen dess. Numera har nästan alla hjälm när de åker slalom.

Jag hade med mig mina Rossignol-skidor som är ganska gamla men inte så slitna. Det var dem jag åkte med sist men numera har nästan alla carvingskidor. Det bekymrade mig inte så mycket för jag tycker att mina vanliga slalomskidor har fungerat bra och dessa hade jag tänkt ha dessa dagar. Jag såg en till som hade vanliga gamla slalomskidor av märket Salomon.

Tyvärr tyckte jag inte att det fungerade så bra. Jag vet inte om det berodde på skidorna eller om jag har dåliga benmuskler. Det gick bra att åka men jag tyckte att det var jobbigt och jag fick värk i benmusklerna redan efter några åk.

Jag gjorde en rejäl vurpa ganska tidigt men vet egentligen inte vad jag gjorde. Jag trillade också en gång när jag skulle stiga av liften. Skidorna häktade tag i varandra bak på något sätt. Jag bestämde mig tidigt idag för att hyra carvingskidor de återstående tre dagarna. Dessa skidor är lättare att åka med.

Jag var inte med under alla åk utan satt och vilade och njöt i den härliga vårsolen mellan varven.

Efter sista åket gick jag och hyrde skidor inför morgondagen och de ställde in dem så allt är klart imorgon. Mannen som hjälpte mig sa att det har hänt en del inom pjäxvärlden också men eftersom jag tycker att mina pjäxor är sköna så kan jag fortsätta ha dem. Vi skrattade gott när han sa det. Susannas gamla pjäxor gick sönder under dagen så hon har fått hyra pjäxor resten av dagarna. Hon har haft dem sen hon gick på gymnasiet. Nu är det nya tider. Imorgon är det carving som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s