Makalöst vackert på Åreskutans topp

Vissa dagar kunde vi låna bil av Annies kompisar och köra till Åre. Andra dagar tog vi bussen. Här väntar vi på bussen precis utanför Hållandsgården.

Vi tog oss med liftarna upp så långt vi kunde men för att nå toppen av skutan måste man gå eller tolka efter skoter. Ungdomarna valde att gå men Susanna och jag tolkade efter skoter. Det var jobbigare än jag hade anat. Det var ett tjockt rep med öglor där man fick stoppa in sina stavar och sen hålla i dem på vägen upp. Vi var ca 7-8 personer som tolkade samtidigt. Ibland gick det nedför och då gällde det att bromsa lite grand så man inte åkte in i framförvarande person. Ibland gick det brant uppför och då gäller det verkligen att hålla i sig. Skoterföraren körde riktigt fort, puh! Jag kan säga att jag var glad när vi äntligen var uppe på toppen.

Vi gick upp på den högsta punkten och njöt av den underbara vyn.

Jag fylldes av glädje där uppe på toppen och sjöng en sång som passar idag på påskdagen. Vilken glädje vi kan dela med varandra idag! Jesus lever! Vilken kraft så oerhörd, när ur graven han blev förd. Jesus lever!

Sam var utslagen när han nådde toppen. Riktigt bra gjort av honom att gå ända upp till toppstugan!

Underbar utsikt över fjällvärlden!

Vi gick in i toppstugan och beställde våfflor med hjortronsylt och grädde.

Det var dags för sista åket och då gällde det att njuta så mycket som möjligt. Det kändes lite svårt att lämna dessa vackra vyer men jag hoppas att jag kommer hit igen.

När vi kom hem till Undersåker gick Susanna och jag till Ristafallet som är ett av Sveriges högsta vattenfall. Det är Indalsälven som flyter fram här. Vi gick längs en vandringsled och det tog ca en timma att gå fram och tillbaka.

Idag var det inte mycket vatten som forsade för det var fruset men om några månader kommer vattnet att forsa för fullt. Så fint bibelord som är uppsatt på ett träd! Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram, som Skriften säger. Tänk att strömmar av levande vatten kan få flyta fram inom oss genom tron på Jesus Kristus. Det är jag tacksam för. Jag ber att gammalt unket vatten som finns i mig ska åka bort när det levande fräscha vattnet strömmar in. Det är viktigt att leva nära den levande källan där vattnet flödar. Jag ber att jag ska få leva i förnyelse med Jesus varje dag och att det som inte är bra inom mig ska sköljas bort när det levande vattnet flödar genom mig.

Här ser vi platsen där Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter spelades in 1984. Då fick Ristafallet representera det dånande Glupafallet. Nedströms fallet spelades scenen in där Birk och Ronja räddar sig fast i en björk och till slut tar sig in till strandkanten igen.

Fallet är totalt ungefär 50 m brett och 14 m högt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s