Nya perenner är nu i jorden

Mitt blomland har varit ganska tråkigt. När jag anlade landet fick jag lära mig att växterna inte får stå för tätt. Jag hade köpt två klematis och de behöver gott om plats. Framför dem planterade jag lavendel för att skydda mot för mycket solljus längst ner på stjälkarna. Klematisen bredde inte ut sig så jag köpte en pion och planterade emellan. Så har jag petat ner många tulpanlökar som tittar fram först av alla växter på våren. När jag var på Blomsterlandet fick jag se en massa fina perenner och man fick köpa fem stycken för 199 kr så jag passade på. Nu har jag planterat dem på lämpliga ställen i landet för att det ska bli lite trevligare. Den dag mina klematis tar över får jag flytta om lite men jag vet inte om den dagen kommer. Jag experimenterar hej vilt och det är kul.

Här ser vi Rosenviva.

Här ser vi kalifornisk fetknopp.

Här ser vi blå karpaterklocka.

Här ser vi vit karpaterklocka.

Oh, vad det ska bli roligt att se om dessa växter tar sig. Jag hoppas det.

Jag köpte också en kärleksört som jag planterade i ett annat land där jag sår olika blommor på somrarna. Jag tror den blir fin där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s