Lyckan finns i gräset

April månad går mot sitt slut och jag vill lägga upp den vackra bilden med tänkvärd text från min almanacka Ro för själen av Kerstin Svensson. Texten lyder:

Man ska inte leta efter lyckan i trädkronorna utan i gräset. /Japanskt ordspråk

Det låter klokt, tycker jag. Det gäller att hitta guldkornen i vardagen där man oftast befinner sig. Det kan vara det goda samtalet med en vän eller någon i familjen. Det kan vara en promenad i Guds underbara natur. Det kan vara en speciell aha-upplevelse när jag läser en bok eller en tidskrift. Det kan vara samtalet med grannen eller leendet från någon jag möter på vägen. Det kan vara en god natts sömn eller att jag har en skön sovmorgon. Det kan vara att jag lyckas riktigt bra när jag lagar en maträtt eller att kakan jag bakat blev utsökt.

Det finns så mycket att glädja sig åt här nere i gräset. Så är det fint att också få blicka uppåt mot trädkronorna. Jag har visioner och drömmar. Ibland kanske livet får extra guldkant när något särskilt händer men skönast är ändå när jag kan glädja mig åt det vardagliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s