Firat Bengt 60 år

Min goda vän Yvonne och jag styrde idag på morgonen kosan mot Göteborg. Vi gjorde dock en avstickare när vi kom till Ulricehamn. Vi hade bestämt oss för att köra en roadtrip som heter Gårdarna runt sjön. Det är en runda på ca sju mil där man åker runt vid sjöarna Åsunden, Sämsjön, Yttre Åsunden och Torpasjön. Jag lägger in en bild från en broschyr så du ser hur rutten går.

Denna rutt har fått uppmärksamhet tack vare att författarinnan Birgit Th Sparre skrev en romanserie om sin hemtrakt kring sjön Åsunden i Västergötland. Romanserien heter Gårdarna runt sjön. Här finns mycket att se. Vi gjorde vårt första stopp vid Hemma på Källebacka som är en mysig butik och café som är inredd i en gammal ladugård.

Nästa stopp gjorde vi vid Hofsnäs Herrgård där vi åt en god lunch. Vi stannade också till vid Torpa Stenhus. Vi gick inte in på någon slottsvisning utan besökte bara en hantverksbutik som fanns där och strosade lite utanför.

Vill du läsa mer om Gårdarna runt sjön hittar du info här: https://www.vastsverige.com/ulricehamn/produkter/gardarna-runt-sjon/

Sen körde vi till vårt hotell i Kållered som ska bli vårt hem i två nätter. Efter att vi slappat och fixat till oss åkte vi till Billdal för att fira vår vän Bengt som fyller 60 år imorgon. Hans fina fruga Mia hade ordnat en överraskningsfest för honom så han visste inget. Han var ute och åt med en gammal barndomsvän när vi kom och under tiden hade Mia och några vänner dukat och fixat. Hon bjöd oss på goda snittar när vi kom. Senare blev det en välsmakande räksmörgåstårta och senare kakor och tårta.

Yvonne och jag framförde en text vi satt ihop där allt började på B som i Bengt. Vi hade köpt honom en t-shirt med texten ”Jag behöver ingen terapi. Jag har en husvagn och en vacker fru.” Vi tog fram honom och tog på honom den utan att han såg texten men det verkade som att han gillade den för han behöll t-shirten på resten av kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s