Strålande Valborgsmässoafton i Göteborg

Vi har haft en helt underbar dag. På 13 minuter tog vi oss från Kållered in till Göteborgs central. Så skönt att slippa bilen och att leta parkeringsplats. Vi strosade på stan. Vi gick förbi Domkyrkan där vi slank in. Det var högmässa och vi satte oss ner en stund. Det var så bra så vi stannade kvar nästan till slutet. Det var fin sång av kören, härlig bön och nattvard. Jag gick fram och tog nattvarden. Jag tycker mycket om att göra det. Jag brukar då påminna mig om att Jesus tog min synd och sina sjukdomar på sig när hans kropp spikades upp på korset. Det finns frihet och hälsa i nattvarden. Det är fint.

Yvonne och jag tittade i klädbutiker och vi provade en del plagg. Det finns många färgglada fina kläder nu i vår. Trots alla plagg jag provat blev det inga köp. Jag fick mycket inspiration i alla fall.

Vi åt en god sallad till lunch innan vi begav oss till Trädgårdsföreningen där det var ljuvligt. Träden har börjat slå ut och det fanns hyacinter och annat i blomrabatterna. Så njutbart!

Kl 14.00 startade Valborgsmässofirandet. Tal hölls av Eva Wiberg, rektor på Göteborgs Universitet och vi fick bl a lyssna till Akademiska kören. De sjöng pampigt och vackert. Här hör vi andra versen av Vintern rasat ut bland våra fjällar.

Våren har kommit längre här i Göteborg och träden är som sagt mer utslagna. Det känns sagolikt.

Vi gick sen vidare och tog en fika på Avenyn. Kl 16.00 var det dags att infinna sig vid Näckrosdammen där flera körer skulle sjunga tillsammans. Det fina vädret i kombination med vårens ankomst och allt firande gjorde denna dag magisk. Jag njöt och lät mig inspireras.

Vi promenerade sen ner längs Avenyn och hann besöka några fler butiker. Vi gick också en liten runda i Nordstan.

Magnolian är på G.

Vi köpte med oss några mackor hem till hotellet där vi hade en lugn kväll och bara slappade. Vi har gått 13,1 km idag. För mig blev det 16 847 steg. Det har varit en fantastisk dag. Jag är såååå nöjd och tror jag kommer att sova gott inatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s