En vandring genom Bårarps by

Bårarp är en by som jag passerar när jag kör från Hovslätt via Tokarp och Gräshagen till Jönköping. Jag tycker det är väldigt vackert där så idag bestämde jag mig för att promenera den vackra vägen genom byn.

Allt kommer inte i kronologisk ordning utan jag börjar med dagens höjdpunkt. Det var att jag träffade min f d kollega Marita. Jag visste att hon bor i byn men inte exakt var. Hon skulle precis ut och rida när jag passerade hennes hus och hundarna skulle med. Det blev ett trevligt möte, både med Marita och hennes fina hundar. De driver företaget Ängens Gård och har en gårdsbutik där de säljer vackra lantliga ting och egna lammskinn från gården m m. http://www.angensgard.se/

Att vandra genom Bårarps by gjorde min själ som ny. Vacker natur med kullar så granna att jag ville där länge stanna.

Här kan man skönja en viss utsikt mot Jönköping – Huskvarna
Utsikt mot Hovslätt

Strax innan jag kom tillbaka till Hovslätt fanns denna vackra idyll på vänster sida av vägen.

En söndag i advent varje år genomförs eventet Julmarknad genom Bårarps by. Det finna flera duktiga hantverkare i byn. Förutom Ängens Gård som jag tidigare nämnt finns bl a Chokladverkstan http://www.chokladverkstan.se/ och Johanslunds Ljusstöperi.

Nu vill jag njuta i fulla drag av den prunkande naturen som är så ljuvlig. Livet är en gåva som jag vill ta vara på varje dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s