Åkes konfirmation

Det var en stor glädje att idag få åka till Bankeryds Missionskyrka för att vara med på Åkes konfirmation. Åke är son till min goda vän Monica som jag lärde känna i Uppsala år 2000.

Åke kommer från Etiopien och Monica adopterade honom när han var två och ett halvt år. Jag har haft förmånen att följa hennes ”resa” under hela adoptionsprocessen. Jag glömmer aldrig den dag i januari 2007 då hon var hos mig i Jönköping och hon fick sitt barnbesked. Hon loggade in på datorn och vi fick se ett foto på lille Åke. Då rann tårarna på oss båda två. Det var ett mäktigt ögonblick. Jag har fått träffa Åke med jämna mellanrum både när jag besökt dem i Uppsala och när de varit hos mig i Jönköping. De är som en del av min familj och jag tycker så mycket om dem. Vänskapsfamiljen är en rikedom. För två år sen flyttade de till Jönköping vilket var jättekul. Nu blir det tillfälle att träffas lite oftare.

Det var en mycket fin konfirmationshögtid i en fullsatt Bankeryds Missionskyrka då 31 goa ungdomar konfirmerades. Vi fick höra sång, tal, drama, glimtar från konfirmationsåret m m. Konfirmationsbevis delades ut och alla konfirmander fick förbön. Vilken styrka! Kan också säga att det är en speciell känsla att i vårens tid gemensamt stämma in i sångerna En vänlig grönskas rika dräkt och O store Gud. Sändningsordet som hölls i slutet av gudstjänsten var kärleksfullt och stärkande. En av ledarna talade så tydligt till konfirmanderna och poängterade att Jesus är med dem och att de inte behöver vara oroliga. Jesus kommer att handla.

Senare blev det fest med släkt och vänner. Monica är en mästare på god mat. Vi blev bjudna på en underbar buffé samt kaffe, biskvi, tårta och godis av vilket vi lät oss väl smaka.

Mitt hjärta är fyllt av tacksamhet över denna fina dag då jag även fått träffa många nya människor som jag bara hört talas om tidigare, släktingar och vänner till konfirmanden och hans mamma.

5 reaktioner till “Åkes konfirmation

  1. Vì är så glada att du ville dela denna högtidsdag med oss! Du är sedan länge en självklar del av vår familj, kära Helen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s