Blomma och sprid glädje där du är planterad

För tio dagar sen köpte jag dessa elegansnejlikor som nu slagit ut i full blom. Jag kan inte minnas att jag köpt elegansnejlkor tidigare utan har mer förknippat dessa blommor med begravning. Jag ville köpa några lösa blommor och eftersom inga tulpaner fanns längre så valde jag detta. Butiksbiträdet upplyste mig om att dessa är mycket populära och verkligen ”inne”. Jag tycker de är så vackra och de gläder mig varje dag. Jag kommer att tänka på en gammal dikt som jag har uppskriven. Jag vet inte vem som har skrivit den men jag vill dela den med dig.

Alla blommor är olika, ingen är den andra lik men alla har de sin prakt och fägring. Så är det också med oss människor. Vi är alla olika men vi kan alla sprida skönhet och väldoft omkring oss i de gärningar vi gör för människor. Tänk på det när du ser en blomma. Våga blomma ut och ge av vad du har fått vidare till andra.

Var vi än befinner oss i livet kan vi alla dela med oss av det vi har till människor i vår omgivning. Det kan vara ord av uppmuntran, ett leende eller att ge en hjälpande hand. Överallt finns det medmänniskor som behöver något extra just idag. Du och jag kan vara den hjälp och det stöd som behövs. Vi får helt enkelt blomma och sprida glädje där vi är planterade just nu. En annan gång är det du och jag som behöver hjälp och då känns det skönt att veta att det finns blommande medmänniskor runtomkring oss som ger sitt stöd.

Blomma och sprid glädje där du är planterad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s