Det snöar aspfrön

Ingen har väl kunnat undgå det vita ludd som flyger i luften och som finns nästan överallt just nu. För någon vecka sen undrade jag om de hade städat dåligt i byggnaden där jag har mitt kontor. När jag skulle gå hem för dagen låg det stora anhopningar av detta ludd på golvet längs väggen. Jag funderade på om det var damm. Nu vet jag bättre. Det är aspfrön som virvlar runt. Jag gjorde misstaget att ha balkongdörren öppen en stund i söndags vilket var dumt. Aspfröna passade på att flyga in även här hemma så det låg små anhopningar av detta ludd både i köket och i trappan. Aspen genomgår en rekordblomning i år som tydligen triggas av att det var rekordvarmt förra året. Nu gäller det att passa på och vara ute och uppleva detta fenomen när ”det snöar” så rikligt i maj. Som väl är så är detta inte pollen. Pollen släpps under blomningen. För aspens del var det för en månad sen. Detta verkar fortsätta minst en vecka till. Vem vet? Om någon vecka kanske vi kan fotografera riktiga ”snölandskap”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s