Tjejer i alla åldrar

Hur länge kan man kallas tjej? När jag var i 40-årsåldern och hörde 50-åriga kvinnor kalla sig tjejer tyckte jag det lät lite konstigt. Nu när jag själv passerat 50-strecket använder jag det om mig och mina jämnåriga. Jag inser att numera kan tjejer vara i vilken ålder som helst.

En ganska sen vardagskväll i höstas då min bror ringde vår 88-åriga mamma svarade hon inte. Han undrade var hon höll hus eftersom timmen var sen. Dock fanns ingen anledning till oro. Mamma hade varit på Tjejkväll i Nybro med några av sina jämnåriga väninnor. Jag gladdes över att de lite äldre tjejerna var ute och roade sig på stan en helt vanlig vardagskväll.

Döm om min förvåning (och glädje) när jag en regnig dag en tid senare skulle åka till Nässjö för att möta mamma på stationen och hon tar upp sitt paraply! Vad får jag se? Jo, reklam för Tjejkväll i Nybro. Helt underbart tycker jag! (se bilden ovan på min fina mamma)

Tro’t eller ej men när jag skulle åka hem till mamma en helg i höstas frågade hon om vi skulle anmäla oss till Tjejkväll i Pingstkyrkan. Jag var lite tveksam. Skulle mamma och jag, två kvinnor i en ålder av 88 och 55 år, anmäla oss till tjejkväll i en av stadens kyrkor? Mamma berättade med liv och lust om detta och hon hade fått telefonnumret till en av de ansvariga för att kunna ringa och anmäla oss på söndagskvällen (sista dagen för anmälan). När jag hörde att även hennes vänner skulle närvara så nappade jag på idén. Om de skulle gå dit så skulle inte jag vara den äldsta i alla fall.

Vilken kväll det blev! En kanonkväll! Det var lördagen den 13 oktober 2018 och den kvällen kommer jag aldrig att glömma. Ett 90-tal tjejer i olika åldrar var samlade. Vilken kraft det är när kvinnor samlas! Vilken gemenskap, vilken styrka och vilken glädje! Det var tjejer i alla åldrar, från 18-88 år, och mamma var äldst. De yngsta tjejerna ledde kvällen med stor entusiasm. De utstrålade en enorm glädje och man märkte att de verkligen ville göra det bästa för oss andra under hela kvällen. Man förstod snabbt att många människor var engagerade för att göra denna kväll till en oförglömlig upplevelse för oss alla. Det var fint dukat och mycket gott att äta. Det blev en trerätters som ett gäng män (eller ska vi kalla dem killar) hade fixat. Härliga Ulrica Stenstrand från Västerås var på plats och höll en fantastisk föreläsning med temat: Det viktigaste är inte hur du har det utan hur du tar det. Det handlade om att kunna förlåta den som gjort fel och att inte bli bitter. Man skadar bara sig själv. Det var en stark och positiv berättelse direkt ur livet. Jag tror detta är ett mycket viktigt budskap som vi alla behöver tänka på. Lämna det gamla och låt nya friska vindar blåsa in!

Under kvällen blev det även tid att mingla, höstpyssla, tävla m m. Innan vi gick hem hade goa glada Cia fixat fina presentpaket till oss alla där vi fick tre fina produkter var från Oriflame. Hon ville att alla vi tjejer skulle få en oförglömlig eftersmak av tjejkvällen. Vilken lyx och vilken eftersmak (efterdoft) det blev! Två av produkterna står fortfarande fint uppställda i mitt badrum och används vid väl utvalda tillfällen. Handkrämen har jag på en hylla vid diskbänken men den är nästan slut. Jag har klippt upp tuben för att få ut det sista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s