Blågula franska macarons

Ikväll känner jag den ljuva franska touchen i mitt kök. Jag bakar macarons. Jag har bara gjort det vid två tillfällen tidigare. Första gången (till vårt bröllop) blev det lime- och citronsmak och andra gången (för tre år sen) blev det smak av hallon. Nu fick jag en idé att göra blågula inför en kommande studentfest i familjen. Smaken är blåbär och citron.

Först tyckte jag att den blå färgen blev gråblå men när kakorna väl bakas blir de mer ljusblå, kanske inte som svenska flaggan men ändå ok.

Tyvärr har några av dem spruckit lite grand. Det kan bero på att kakan blir varm för snabbt inuti så jag har lagt extra bakplåtspapper i botten och det verkar hjälpa.

Timmen börjar bli sen och jag har fortfarande några plåtar som ska in i ugnen så jag avslutar här. Återkommer kanske med slutresultatet imorgon då citronsmörkrämen är på plats och de ljuvliga små bakverken kan avnjutas till en god kopp kaffe med mjölk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s