Firar in Kristi Himmelsfärd med en blågul macaron

Även om jag stortrivs på mitt arbete är det alltid skönt med lite ledighet. Vilken härlig känsla det var att komma hem ikväll och veta att morgondagen ligger som ett oskrivet blad. Jag har inget särskilt planerat utan ska greja med lite av varje här hemma. Ljuva lycka!

Denna afton har jag färdigställt de macarons jag bakade igår kväll. Jag är inte helt nöjd med resultatet men nu får det duga. Vissa macarons sprack och vissa blev lite ojämna. Nästa gång ska jag rita ut cirklar, stora som gamla femkronor, och lägga under varje bakpåtspapper när jag spritsar så att alla blir lika stora. Min mormor sa alltid att det blir kyrkfolk när alla kakor inte blir lika stora. Det är ju så med kyrkfolk, de är inte lika stora utan alla är olika. Det kan också vara bra för då kan man ta den storlek man önskar.

Som sällskap ikväll har jag haft Niklas Piensoho, pastor i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Flera av hans predikningar ligger på Youtube och de är så bra. Jag brukar ofta boosta mig genom att lyssna på Niklas och andra bra talare. Jag kan verkligen rekommendera speciellt en av de predikningar jag lyssnade på ikväll. Temat är Frestelser. https://www.youtube.com/watch?v=9QYzcmDpmGw Det är riktigt bra, speciellt mot slutet, så lyssna hela vägen! Han tar bl a upp vårt behov av bekräftelse samt vårt ha-begär. Mycket vill ha mer! Vad driver oss människor?

Jag hoppas att jag kan leva förnöjd och glad utan att önska mer och mer och mer. Glädjen finns i goda relationer och att finnas till för den som behöver en hjälpande hand. Det är ändå bra att reflektera över det han säger. Jag önskar dig en fin Kristi Himmelsfärdsdag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s