Det är fint att vara anställd

Min man skulle på Jaktmässan (Elmia Game Fair) idag och hade beställt fika här hemma på Tallkullen till honom och hans jaktkompis kl 14.30 och jag insåg att huset behövde städas. Det är bra med gäster i dubbel bemärkelse. Det är trevligt när de kommer hit för att umgås, prata och dela livet en smula samtidigt som man gör en uppryckning och snyggar till det lite. Jag var t o m ute och sopade på uteplatserna för det låg en del sand där. Vinden var min vän idag. Det blåste ordentligt så vinden hjälpte mig att få undan sanden på ett smidigt sätt men det gällde förstås att sopa i medvind.

Det blev en trevlig fikastund med Hans och Roger. Det fanns mycket att samtala om och i goda vänners lag trivs jag bra. Vi gick även husesyn eftersom Roger aldrig varit i vårt nya hus.

Jag hade redan igår bestämt att jag skulle åka till Cardio Club idag. Det är bra att bestämma i förväg när man ska träna annars är det lätt att det inte blir av. Att skriva in det i almanackan är smart för då är man inställd på det. Man har helt enkelt en hälsosam träff med sig själv och den vill man ju inte missa eftersom det ger så hälsobringande effekter.

Under det att jag tränade lyssnade jag på Framgångspodden med Alexander Pärleros som i detta avsnitt gästades av Calle Schulman. Temat var: Vad som verkligen betyder något. https://podcasts.nu/avsnitt/framgangspodden/276-calle-schulman-vad-som-verkligen-betyder-nagot-original Det fanns många bra tankar men jag fastnade vid något som en av dem sa och det var följande: – Det är fint att vara anställd.

Jag har hela mitt arbetsliv varit anställd och har trivts bra med det. Någon gång har jag tänkt att jag kanske borde starta eget och arbeta som konsult istället men jag tycker jag har det så bra där jag är och är nöjd med det…just nu i alla fall.

Världen behöver skickliga entreprenörer som startar företag och skapar arbetstillfällen. Företagare är viktiga för samhället. De lägger ner mycket tid och energi för att kunna driva sitt företag. De tar risker och har säkert en hel del oro. Företaget kan bli deras livsverk. De är värda all uppmuntran och uppskattning.

Jag vill även poängtera de ord jag hörde idag att det är fint att vara anställd. Tänk alla dessa trogna människor som varje dag går till sina arbeten och utför sina sysslor i ur och skur. Vilka hjältar som arbetar inom vård, omsorg och skola till ibland riktigt låga löner. De är viktiga och värdefulla. De arbetar med de mjuka värdena som är så viktiga för samhället. Så har vi alla de som arbetar inom industrin och varje dag utför sina sysslor. De är viktiga pusselbitar i vårt samhälle. Vad skulle vi göra utan alla dessa trogna medarbetare på våra arbetsplatser? Ja, jag vill säga det igen: – Det är fint att vara anställd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s