Det beror på hur man ser på saken

Alltid när jag tankar bilen numera tänker jag på två av mina vänner (som inte känner varandra). Den ene tycker det är så otroligt tråkigt att tanka bilen. Det finns några saker han tycker är jättetråkiga att göra och en av dessa saker är att tanka bilen. Han är en levnadsglad och trevlig person så inget ont över honom alls…bara en tanke hur man kan se på sina rutinsysslor. Jag gillar honom mycket.

Så har jag en annan god vän som har börjat prata om hur tacksam man kan vara när man har råd att tanka full tank. Hon vet att det finns personer som inte kan tanka full tank för de har inte råd till det och de väljer endast att tanka så mycket som plånboken tillåter just då. Hon har tagit upp detta samtalsämne flera gånger den senaste tiden och verkligen uttryckt sin tacksamhet över hur bra hon har det.

Jag instämmer i vad den senare av mina vänner säger och tänker. För det första är jag otroligt tacksam att jag har en bil som rullar fint och funkar bra och är röd dessutom. Till på köpet har jag möjlighet att tanka full tank varje gång jag tankar. Det är helt enkelt toppen. Så bra jag har det!

Vad tänker du när du tankar bilen…om du har en bil vill säga? Jag tror att jag hädanefter när jag tankar bilen alltid kommer att tänka lite extra på vän nr 2 och hennes inställning till livet. Det är så lätt att ta saker för givet och inte inse hur fantastiskt lyxigt det är att kunna tanka och köra sin bil vart man än vill. Detta gäller på många plan.

Det är våra tankar som styr våra känslor och det är våra känslor som styr hur vi mår. I boken Att välja Glädje hävdar Kay Pollak följande: Varje tanke jag tänker skapar antingen en känsla av harmoni, balans, glädje – dvs lycka – hos mig själv eller störning, olust, irritation – dvs olycka.

Jag är mycket intresserad av detta ämne och kommer att fortsätta skriva om det en annan dag. Till dess önskar jag Dig allt gott i stort och smått. Var rädd om dig och försök att tänka de tankar som leder till känslor av välbehag…om det är möjligt.

2 reaktioner till “Det beror på hur man ser på saken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s