Heldagsutflykt med glada juntan

Just hemkommen efter en fantastisk dag med syjuntegänget. Jag är helt uppfylld av allt trevligt vi fått vara med om idag. Kl 10.00 lämnade vi Jönköping och styrde kosan mot Silverull i Lekeryd. http://www.silverull.se/ Vilket mysigt ställe. Här finns jättefina grejer att köpa och på övre våningen bjuds det på fika. Jag köpte bl a ett par ljuvliga ”skyddsänglar” i ull. Sen bar det iväg till härliga Rudenstams Gårdsbutik & Kafé där det finns så mycket gott. Jag köpte tre olika sorters must och ett fack ägg. Min favoritdryck är Äpplemust med fruktkött men kan tillägga att Svartvinbärsnektar också blivit en favorit. https://www.rudenstam.se/ Det blev även lite lättlunch i form av mackor och te och vi fick bästa bordet med utsikt över Vättern.

Färden gick sen vidare till Grafitgrå som ligger så vackert intill Landsjön i Kaxholmen. Här finns bl a grejer i betong att köpa och mycket annat vackert. https://grafitgra.se/ Vi gjorde också en visit i Gårdsbutiken på Vistakulle Fruktodling. http://vistakullefruktodling.se/ Mer must inhandlades och vi bjöds på kaffe som de rostat själva.

Nästa anhalt var mysiga Gränna där vi strosade runt i några butiker för att sen intaga middag på Amalias Café & Bistro. https://www.facebook.com/amliasrestaurang/ Jag valde sotad lax med bulgur, aprikoser, cashewnötter och dillkräm. Jag gjorde helt klart det rätta valet. Mums, vad det var gott!

Vi fortsatte senare vår färd mot Linderås för att spela golf och ta en fika i ”Sveriges minsta café”. http://sverigesminstacafe.se/ Där fanns också ljuva prylar att köpa i Min Retrobutik. https://www.minretrobutik.se/sv/ Ja, jag erkänner, jag köpte två ljuvliga plåtburkar…kunde inte låta bli. Dessa kommer att glädja mig många år framöver i vårt hem på Tallkullen.

Vi åkte fram på vackra små vägar och njöt av det småländska landskapet. Nöjda och glada kom vi, efter nästan 12 timmar, hem till Jönköping igen. Detta blir en dag att minnas. Att bygga fina minnen tillsammans är bland det bästa man kan göra. Gemenskap, samtal, tankar, skratt, shopping, fika, mat, naturupplevelser och mycket annat i en salig blandning i goda vänners lag – det är livet! Tack Ing-Marie, Yvonne, Monica, Gun-Britt och Maggan för en fantastisk dag. Jag är tacksam och nöjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s