En mycket bra (arbets)lördag hemmavid

Idag har maken och jag arbetat här hemma i hus och trädgård, en toppenbra lördag då vi hunnit göra en massa bra saker. Hans har bl a dragit fram med röjsågen både hos oss och närmsta grannarna. De blev så glada och tacksamma att de kom över med en present trots att Hans sagt att han inte skulle ha något. Det är ju hans stora glädje att arbeta. Ja, det är bara att tacka och ta emot.

Klippt gräs, sått gräsfrö, gödslat, vattnat, plockat sten….mycket har han gjort min käre make.

Själv tog jag fram min gamla Husqvarna symaskin som jag inte haft framme sen vi flyttade hit. Det kändes riktigt hemtrevligt att börja sy lite. Jag njöt i fulla drag. Har även hunnit med att tvätta och stryka lite grand samt sopa uteplatserna och fixa födan.

Gläder mig också över en gammal duk som jag vävde när jag bodde i Jämtland och gick på vävkurs våren 1986. Den passar riktigt bra här på balkongbordet. Om jag inte minns helt fel så heter mönstret Saftkalas. Har jag fel så rätta mig. Vi avnjöt kaffe på maten på balkongen med min duk som jag inte ofta använt på alla dessa år…men som nu kommit väl till pass och som jag riktigt älskar.

Kaffestund på duken ”Saftkalas”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s