En spännande resa de senaste fem åren

Stora delar av mitt liv har jag arbetat som lärare i skolans spännande värld. De första femton åren på lågstadiet och sen mestadels på högstadiet. För fem år sen sade jag upp mig. Jag ville göra något annat.

Jag fick arbete på den lilla lokala digitala tidningen Jmini. Jag kastade mig in i en värld jag inte hade en aning om och det ångrar jag inte. Jag började sälja annonser till företagare i regionen. Det gick riktigt bra och jag tyckte det var kul.

Efter ett år inleddes ett samarbete med Annonsdax som är ett försäljningsbolag åt Schibsted. Jag anställdes då av dem istället. Jag fortsatte sälja annonser på ungefär samma sätt och efter en tid ändrade tidningen namn till JKPG News.

Jag hade även möjlighet att sälja annonser på Schibsteds lokala digitala kanaler till mina befintliga kunder vilket var väldigt bra men trots allt var det JKPG News jag fokuserade på.

Efter ännu en tid expanderade bolaget och startade två nyhetssajter i Östergötland: Linköping News och Norrköping News. Det blev en del turer upp till Östergötland då jag hade vissa kunder där.

För exakt ett år sen fick vi veta att bolaget hade valt att lägga ner JKPG News för att fokusera på nyhetssajterna i Östergötland ( vilka sedermera också lades ner). Jag fick då direkt börja arbeta med Schibsteds digitala kanaler vilket var ett riktigt lyft för mig.

Nu har jag arbetat med Schibsteds digitala kanaler under ett år och det har varit mycket spännande, roligt och utvecklande. Det finns enorma möjligheter till specifik marknadsföring och jag älskar att hjälpa mina kunder till de bästa lösningarna. Här har de möjlighet att nå exakt den grupp av människor de vill nå. Genom Schibsteds enorma mängd data från Blocket och andra sajter kan vi rikta annonserna mot exakt rätt grupp vilket i många fall ger så mycket mer.

Att få träffa en kund som skiner som solen och som säger att försäljningen ökat med 20% jämfört med förra vårens försäljning gör mig otroligt glad. Det är ett bevis på att det jag arbetar med fungerar. Det är det som är det viktigaste. Annars vore det ingen idé.

Jag är så otroligt glad och tacksam att jag vågade ta detta steg för fem år sedan. Det har varit en otroligt brokig resa med inslag av både det ena och det andra och jag skulle lätt kunna skriva en bok om allt jag varit med om men väljer att inte göra det.

Till sist vill jag lägga in några bilder från denna tid. Under Jmini-tiden hade vi alltid de röda jackorna på oss var vi än drog fram. Idag när jag rensade kläder ur garderoberna hittade jag NEWS-jackan som jag aldrig använt och som jag nu har sorterat bort. Det är många minnen som strömmar till och jag känner att jag gör en själens resa när jag går igenom detta. Det är härligt.

Nu väntar fyra veckors semester men jag kan säga att det ska bli riktigt roligt att börja arbeta igen efter semestern. Det är så mycket spännande på gång och jag kommer förstås att hjälpa de kunder som kontaktar mig under semestern att lägga upp lite marknadsföring även om jag är ledig. Det förlorar jag inget på. Kunden framför allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s