Ett kärt återseende med gamla goda vännen Annelie

En gammal god vän hörde av sig häromdagen och berättade att hon skulle passera Jönköping idag. Eftersom jag har börjat jobba igen efter semestern så föreslog jag en lunchträff på Asecs. Det passade henne utmärkt så vi möttes kl 12.00 för lunch på Soya.

Det blev verkligen en jättetrevlig stund då vi hann prata mycket. Vi träffades första gången i mitten på 80-talet då vi båda bodde i Strömsund i Jämtland. Jag hade flyttat dit för att börja arbeta som lärare och Annelie för att arbeta som evangelist i Pingstförsamlingen. Efter den tiden har vi inte setts så många gånger men ändå hållit en viss kontakt. Jag var med på deras bröllop i Halmstad för 20 år sen. Efter det har vi bara setts någon gång, senast på en kvinnofrukost på Gullbrannagården för ett antal år sen.

Det är så roligt med gammal god vänskap. Det berikar verkligen livet. Ju äldre jag blir desto mer tacksam blir jag för alla goda relationer som funnits under årens lopp. Det finns ett ordspråk som säger: Varje vän är som en tindrande stjärna och ingen är den andra lik. Det stämmer verkligen. Mina vänner betyder mycket för mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s