Idag lämnade vi vårt älskade Madeira

Efter en lång och trevlig frukost, som vi intog ute vid poolen, var det dags att åka med bussen till flygplatsen som numera kallas Cristiano Ronaldo flygplats. Namnet tillkom 2017 för att hedra den portugisiske fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo som är född på ön Madeira.

Efter att vi checkat in kunde vi stå ute på en ”balkong” och titta på flygplan som landande och lyfte. Madeira har en av världens kortaste landningsbanor så det var spännande att se detta. Det hände faktiskt ett litet missöde med det plan som vi skulle åka med hem. När det skulle landa var det för starka vindar så efter att planet försökt landa men inte riktigt lyckades fick de gasa på och flyga upp igen. De lyckades att landa lite senare och därav blev vår start försenad. Jag lägger in en länk till mer info om flygplatsen där det finns en film där man är med i cockpit vid landningen på ”Madeiras ökända flygplats”. https://www.expressen.se/allt-om-resor/se-piloterna-landa-pa-den-okanda-flygplatsen/

Resan gick via München där vi fick byta flyg. Kl 21.00 anlände vi till Landvetter och åkte sen hem till Jönköping.

Jag känner mig så nöjd med vår resa. Vi har haft det jättebra och trevligt på allt sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s