Stunder fyllda med innehåll

Bladet för juni i min almanacka av Kerstin Svensson har denna fina bild med texten: Människans liv får sin rikedom av stunder fyllda med innehåll. (Torgny Segerstedt)

Man kan fundera på vad sann rikedom är. För mig är sann rikedom att ha frid i själen. Det är värt allt. Om jag har någonstans att bo, mat, kläder och de viktigaste förnödenheterna är jag rik.

Precis som Segerstedt säger är rikedom också stunder fyllda av innehåll. Vilket innehåll ger mig och mina stunder rikedom? Stunder med goda vänner, stunder med pyssel i hem och trädgård, stunder med ett givande telefonsamtal, stunder på promenad i naturen, stunder med Jesus, stunder på trevliga fester, stunder med en god bok, stunder på resor i Sverige och världen, stunder med bad och sol på stranden, stunder med kunder då affärer görs och ibland hurra-rop när en stor affär är klar och kan bokas in. Listan kan göras lång. Det finns mycket som skänker mina stunder innehåll och glädje. Det är rikedom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s