Att stanna upp och ta det lugnt

Jag fick se denna underbara bild i tidningen Land. Jag fotograferade av den direkt för jag tycker den säger så mycket. Jag ska se om jag hittar en ram så att jag kan rama in den och sätta upp den här hemma.

Att stanna upp och ta det lugnt är inte att slösa med tiden.

Jag håller fullständigt med om detta budskap. Det finns vissa saker vi måste göra varje dag men andra saker som står på vår ”att göra-lista” kanske kan vänta. När jag väl stannar upp, och sätter mig ner bara för att tomglo, kan nya tankar börja spira. Ibland är vi så upptagna av alla måsten och olika aktiviteter att vi inte hinner stanna upp men då är det hög tid att göra det. När vi väl gör det kommer vi att upptäcka att många av de där ”måstena” inte är så viktiga. Det är viktigare att hinna möta sig själv och lyssna in sin själ. Då får vi möjlighet att upptäcka andra värden som väger mer än de där ”måstena” vi trodde var så viktiga.

Man kan t.o.m. planera in tid för att ”bara vara”. Det tror jag är väl investerad tid. Vi kan inte alltid vara effektiva. Att ta en promenad kan vara ett bra sätt att stanna upp. Att bara gå ut och lyssna på fågelsången, regnet eller vindens sus är läkedom för själen. Själv älskar jag att luta mig tillbaka i en stol på balkongen och bara titta ut över vidderna. Det ger mig en enorm ro och vila.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s