Nostalgitripp till Flerohopp

Idag åkte jag till Flerohopp på en liten nostalgitripp. Jag gick i skolan där på låg- och mellanstadiet, 1970-1976. Då åkte vi först med den stora skolbussen från Slättingebygd till Skårebo där vi bytte till den lilla skolbussen som körde oss till Flerohopp. Hem skjutsade den lilla skolbussen oss hela vägen.

Det var verkligen härligt att komma till Flerohopp. Mamma och hennes grannar Sig-Britt och Inga var med så vi hade en hel del att berätta för varandra efterson vi alla hade olika kontakter från Flerohopp.

Vi började med skolan. Byggnaden nedan är kvar sen då vi gick här. Här ser vi huvudingången där vi gick in till korridoren som ledde till våra olika klassrum. De hade också byggt till en annan byggnad.

Här ser vi skolgården. Här lekte vi många roliga lekar. Jag minns bl.a. leken Trettikulla ut som vi ofta lekte. Jag minns väl när vi fick däckgungor och klätterställning. Oh, vad vi tyckte det var roligt.

Varje fredag fick vi gå till affären och köpa godis. Det var väldigt roligt. Byggnaden nedan var affär då.

Strax nedanför fanns ett konditori el. dyl. Där köpte vi godis. Mittemot fanns en rolig lekpark med bl. a. ett lekredskap som vi satt några stycken i och sen snurrande vi runt så mycket vi bara orkade. Det gillade vi.

Många tycker att namnet Flerohopp låter roligt. Flerohopp har varit en bruksort uppbyggd kring järnbruket som grundades på platsen 1725. Namnet Flerohopp kommer av förstavelserna i namnen på järnbrukets tre grundare: G.W. Fleetwood, G.F. Rothlieb och Caspar David Hoppenstedt. https://sv.wikipedia.org/wiki/Flerohopp

Vi åkte runt i omgivningarna. Vi var bl.a. i Kulla som ligger lite längre upp. Vi åkte också förbi hus där olika klasskamrater och även lärare bodde.

Sen bar det iväg till Flemmingelands kapell där vi hade skolavslutningarna. På bilderna längst ner är det vår klass när vi slutade årskurs 6. Med på bilderna är våra magistrar Stig Molander och Jan Lindberg som vi hade från årskurs 3-6.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s