Vandring i Tivedens Nationalpark

Min goda vän Yvonne och jag styrde kosan mot Tiveden idag. Jag har hört så mycket talas om Tivedens nationalpark och velat åka dit flera år och nu äntligen blev det av. Nationalparken ligger mellan Vänern och Vättern. Vi körde från Jönköping till Karlsborg och fortsatte sen norrut några mil innan vi tog av åt vänster. Här finns mer info om du önskar. https://www.sverigesnationalparker.se/park/tivedens-nationalpark/

Vi valde den mest populära vandringsleden som heter Stenkälleleden. Den är bara 2,2 km men skulle ta 2 timmar att gå. Det stod att den var ganska krävande och det stämmer. I normala fall tar det inte 2 timmar att gå 2,2 km. Vi gick på stigar och berg. Ibland var det fullt av rötter och ibland fick vi ta oss fram bland stenar och klippblock.

Vi gjorde en liten avstickare upp till Stenkälleklack. Det gick brant uppför men bara en kort sträcka.

När vi kom upp satte vi oss ner för att äta vår medhavda lunch.

Det var härligt att sitta där uppe och njuta av allt vackert. Sen vi gick vi ner och vandringen fortsatte mot Stenkällan.

Vår vandrade vidare på stigar och stenar.

Nu vandrar vi längs sjön Stora Trehörningen och njuter av den vackra utsikten.

Det har varit en härlig dag och jag rekommenderar ett besök i Tiveden. Det är viktigt med bra skor. Själv hade jag vandringskängor vilket jag är mycket glad för. Man får också vara noggrann med var man sätter fötterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s