Låt oss smitta varandra med vår glädje

Dagens ord i min kalender Tankar om Livet 2 lyder som följer:

Glädje är smittsamt. Starta en epidemi idag.

Det stämmer att glädje är smittsamt. Man kan smitta sig själv också. När jag kommer upp på morgonen och ser mig själv i spegeln säger jag så fort jag kommer ihåg det: – God morgon Helen! Så fin du är idag! Sen försöker jag le så stort jag kan. Jag blir gladare av det och kan ibland t.o.m. bli full i skratt åt mig själv. Ja, ibland är det lätt att både smitta och bli smittad.

Ibland när jag är bland riktigt besvärliga människor kan jag också bli full i skratt. Vissa situationer kan vara så komiska. När jag tycker att personer beter sig alltför negativt kan det faktiskt bli riktigt roligt. Lyckas jag då inte att hålla mig för skratt kan det bli riktigt besvärligt.

Den bästa glädjen är väl när man skrattar och har roligt tillsammans åt positiva och skojiga saker. Att skratta tillsammans med andra främjar gemenskapen, tror jag. Man kan vara glad utan att skratta. Ibland är man helt enkelt bara glad men går inte runt och skrattar för det. Den sortens glädje smittar också. Jag kallar den förnöjsamhetens glädje. Är vi förnöjda och påminner varandra om allt vi har som är bra så smittar vi också varandra med mer glädje. Att vara tacksamma för det vi har ger glädje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s