Förvandla det onda till positivt gott

Jag har haft en jättefin fredagskväll hos min goda vän Yvonne. Hon bjöd på tacorulle med sallad och senare kaffe och kakor. Allt var så gott och trevligt. Vi läste tänkvärda ord för varandra ikväll. Här läser Yvonne en vers som jag fastnade för.

Mycket av det vi kallar ont kan ofta förvandlas till positivt gott, helt enkelt genom att den som lider av det onda förändrar sin inställning från fruktan till kampanda. Låt oss kämpa för vår lycka!

Det ligger mycket i detta budskap. Mitt i allt det besvärliga och jobbiga vi kan få erfara under livsresan vinner vi på att försöka förändra vår attityd. Vi gör det genom att försöka övervinna det onda och kämpa så det blir till något gott. Då får vi glöd och kämparanda som gör oss starka och håller oss vid gott mod.

Yvonne har precis köpt sig en suffragett, en skulptur som jag tycker är helt underbar. Hon köpte den av Jenny Söderlund som driver företaget Jennys Konst. https://jennyskonst.se/ Jenny gör helt underbara målningar och skulpturer. Det var suffragetterna som i början av 1900-talet, i framför allt Storbritannien, kämpade för att kvinnor skulle få rösträtt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s