Gör dig av med stressen – ta en bönepaus

Idag skickade jag ett kort till en kompis som fyller år på lördag. Jag passade på att lägga i detta lilla kort också. Hon har katt, är engelsklärare och har varit mycket i USA så jag tyckte det passade perfekt. Texten lyder:

Relieve stress…take a prayer break. Gör dig av med stressen – ta en bönepaus.

Don’t worry about anything; instead pray about everything. Bekymra dig inte över någonting; be istället om allting.

Den sista meningen är hämtad från Bibeln, Fillipperbrevet 4:6-7, där det står:

Bekymra er inte för något, utan låt Gud få veta alla era önskningar genom bön och åkallan med tacksägelse. Då ska Guds frid, som övergår allt förstånd, bevara era hjärtan och era tankar i Kristus Jesus.

Dessa verser innehåller nycklar till ett bättre mående. Det är inte alltid så lätt att låta bli att bekymra sig men om vi gör vad vi kan åt våra problem så får Gud göra resten. Har vi gjort vad vi kan så får vi helt enkelt kasta över bekymren på honom och lita på att allt samverkar till det bästa. Då ska Guds frid uppfylla vårt sinne. Det står i Bibeln, i Romarberevet 8:28, att för den som älskar Gud samverkar allt till det bästa. Så skönt att veta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s