Du kan förändra världen

Min almanacka av Kerstin Svensson har ett mycket bra budskap på aprils månadsblad. Texten kommer från Mahatma Gandhi och lyder:

Var den förändring du vill se i världen.

Det ligger mycket i detta. Det är lätt att klaga och ha åsikter om hur allt borde vara men vi får börja med oss själva. Finns det något jag kan göra för att göra världen till en bättre plats för både mig själv och andra? Ja, då är det bara att sätta igång.

Det finns mycket ondska i världen men jag vill precis som Mahatma Gandhi tro på godheten. Ett av hans citat var:

Du får inte tappa tron på mänskligheten. Mänskligheten är ett hav; om några droppar är smutsiga blir inte hela havet smutsigt.

Det kan ibland vara lätt att tro att det lilla jag gör inte betyder så mycket i det stora hela men det är fel. Det lilla jag gör varje dag betyder något. Varje handling vi gör ger ringar på vattnet. När vi är många som hjälps åt blir det mycket gott som utförs. Jag brukar säga att det finns mycket godhet i världen men det är oftast allt våld och all ondska vi hör talas om när vi lyssnar på eller läser nyheter. Det kan ibland vara riktigt nedslående för sinnet att ta till sig nyheterna.

Jag vill tro att de flesta människor är goda. Låt oss hjälpas åt att övervinna ondskan i världen. Vi får göra som det står i Bibeln i Romarbrevet 12:21 Låt dig inte besegras av det onda, utan besegra det onda med det goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s