Min nya förebild – skojar bara!

Igår kväll var en kompis här och vi började på nya vision boards (dream boards). Vi har gjort det tillsammans en gång tidigare för ca 2,5 år sen. På en vision board klistrar man upp bilder och text som inspirerar till att nå vissa mål man drömmer om. Det gäller att klippa ut bilder och text som beskriver den känsla man vill ha och det resultat man vill uppnå. Så kan man ha denna vision board på en plats man ser varje dag och tala ut det som står där och tacka för att det är på väg till en. Av de tre mål jag satte upp 2018 har två verkligen trätt i kraft. Jag är så glad för det. Det tredje målet får jag fortsätta kämpa för och tacka för varje dag. Det ska bli seger även där. Skam den som ger sig. Det är bara att fortsätta. Med målet i sikte framåt jag går.

Jag fick se denna arga dam och tyckte hon var så kul att jag klippte ut henne. Visst måste man säga ifrån ibland men själv tycker jag att man kan göra det på ett lugn och sansat sätt. Jag får erkänna att jag har svårt för arga och vresiga människor. Jag tycker det är omoget att höja rösten och skrika och gapa på andra. Men att säga ifrån på skarpen kan verkligen behövas ibland, annars kan man bli utnyttjad. Det är viktigt att varje människas röst kommer fram.

Självklart måste man få visa sina känslor men att hämningslöst skrika ut sin ilska mot andra är inte trevligt. Att handla illa mot andra är inte rätt.

Jag tror också att budskapet man vill ha fram när man är arg tas emot bättre om man säger det på ett sansat och konstruktivt sätt. Vem har förtroende för en gaphals? Det är viktigt på vilket sätt man framför det man vill ha sagt.

Är du snäll och mesig eller är du arg och vresig? Jag hoppas du är snäll men att du har skärpa i det du säger. Jag älskar snälla människor.

I Bibeln, i Efesierbrevet 4, står det om vrede. Vi kan bl a läsa följande:

Grips ni av vrede, synda inte. Lägg bort all bitterhet, häftighet och vrede, allt skrikande och förolämpningar och all annan ondska. Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra.

Wow, vilka bra levnadsregler!

Den arga damen på bilden får stå för hur jag inte vill vara men hon ska inte vara med på min vision board. Jag satte upp henne på kylskåpet för att skoja lite med maken att hon är min nya förebild. Ibland möter man jobbiga människor men då får man insikt i hur man inte vill vara och det kan också vara värdefullt. Allt vi är med om kan leda till något gott på sikt.

Gårkvällens vision board är inte klar men jag vet ungefär vilka mål jag vill nå och nu gäller det att hitta fler bilder som uttrycker mina drömmar. Detta är så spännande. Jag rekommenderar dig också att göra en vision board. Det är bra att visualisera sina drömmar.

Jag önskar dig allt gott på din livsvandring. Kom ihåg att just Du är värdefull och viktig. Du är värd att nå dina drömmars mål. Kom ihåg att varje resa börjar med det första steget.

Lycka till med din vision board!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s