Dagens lunch var både färgrik, nyttig och god

Igår förberedde jag lite mat för veckan. Dagens lunch blev nästan en liten buffé. Den innehåller följande: Klyftpotatis, morotsgryta med sting av chili och garam masala, tzatziki, veckosallad (bestående av vitkål, morötter och purjolök i lite vinäger, pyttelite rapsolja och pyttelite socker). Så hade jag färdig ugnsbakad lax att ta fram ur frysen. Jag åt och njöt.

Färgrik mat innehåller mycket antioxidanter. Ju mera färg desto fler antioxidanter. En bra regel kan vara att äta mat med så många färger som möjligt. Idag tycker jag att jag lyckades bra med färgerna men borde kanske haft något grönt också och något knallrött men det är tomater i morotsgrytan så det röda finns där.

Om du vill ha receptet på veckosallad så har du det här. Det är fantastiskt gott. Jag följde receptet men hade ingen paprika hemma och minskade som sagt på olja och socker, bara 1 msk av varje. Det blev ändå väldigt gott. https://www.ica.se/recept/veckosallad-585337/

2 reaktioner till “Dagens lunch var både färgrik, nyttig och god

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s