Nollpointsbröd

Jag följer Viktväktarnas lila linje och det funkar utmärkt. Jag startade den 23 april och mår toppen. Jag har inte ätit godis eller choklad sen dess och det är jag verkligen glad över. Jag får äta så mycket annat som är gott. Över 300 livsmedel är ”fria” och jag får äta så mycket jag vill av dem t ex frukt, grönsaker, potatis, fullkornspasta, fullkornsris, lax, kyckling, lättfil, havregryn m m. Jag gillar mackor men tyvärr innehåller bröd en hel del points. Häromdagen fick jag tips om ett bröd som innehåller noll points. Jag blev jätteglad och bakade det direkt. Det var riktigt gott och så härligt att få bita i en macka. Jag åt upp tre stycken. Kycklingpålägg är också noll så det går att göra goda fina mackor utan att det blir för många points. Jag använder osten Slance Dancia, 10% fett. Den är stark och god. Så lite blåbärsmarmelad på det så är lyckan gjord.

Vill du baka så kommer receptet här:

Havregrynsfrallor utan vetemjöl

4 dl havregryn

2 ägg

2 dl yoghurt, filmjölk eller kvarg

2 tsk bakpulver

3/4 tsk salt

Garnering: Havregryn

Sätt ugnen på 250 grader.

Blanda ihop alla ingredienser och låt sen degen stå och dra åt sig vätska i 10 minuter.

Klicka ut degen med en sked i 8 högar på en plåt med bakplåtspapper. Själv plattar jag till dem så behöver jag inte dela dem när jag ska äta utan det blir en större smörgås.

Strö över lite havregryn.

Grädda brödet mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s