Vad ville gräshoppan säga mig?

Jag vet att Gud kan tala till oss genom sitt ord (Bibeln) men också genom andra människor. Kan Han också tala till oss via djuren?

Jag skulle köra in till stan för att träffa en kompis kl 18.30. Jag hade ett viktigt telefonsamtal kl 17.30 så jag tänkte att det var bäst att vara på plats i city redan kl 17.30 för att snabbt kunna gå till vår mötesplats efter samtalet.

När jag kom ut till bilen och skulle köra fick jag se en stor gräshoppa på biltaket. Den satt kvar och hoppade inte iväg när jag började packa in det som skulle med. Den var så stor och fin att jag ville fotografera. Jag hoppade upp och ner och ställde mig i olika vinklar för att fotografera och gräshoppan satt kvar.

Sen hoppade jag in i bilen och körde. Väl framme i city parkerade jag och ringde mitt samtal. När allt var klart såg jag gräshoppan krypa fram på vindrutan. Den hade alltså åkt med mig nästan 9 km utan att flyga av eller också var det en annan likadan gräshoppa som hälsade på mig i stan. Den kröp ner och tittade in på mig. Jag hade velat ta bättre foton men lyckades i alla fall fixa ett men då hade den börjat krypa upp en bit mot taket igen. Jag började fundera på om detta var ett sändebud från mamma i himlen. Hon kanske ville säga mig något eller se hur jag hade det. Det var så märkligt för den tittade så mycket på mig.

Jag tyckte detta var lite fascinerade så jag kollade upp info om gräshoppan. Jag är inte vidskeplig och jag tror att Gud finns med oss i livet som vår verkliga ledsagare och uppmuntrare men kollade ändå upp info. Enligt Djurens språk vill gräshoppan säga mig följande:

Låt tro och hopp fylla dig med styrka och inget kan besegra dig. Min gåva till dig är att känna hoppfullhet. Här gäller det att inte tappa hoppet och tron.

Visst är väl detta ett positivt budskap så här första arbetsdagen efter semestern?!

Jag läser också att gräshoppor är speciella insekter som kommer med glädjebeskedet att framgång är på väg, tider av seger, lycka och glädje.

Jag blev glad och tar detta till mig.

Även om jag inte hade fått påhälsning av gräshoppan hade det varit seger i alla fall. Den som går med Gud går alltid mot det rätta målet. Jesus vill hjälpa oss alla till det bästa livet. Jag sjunger nu med hög röst här hemma:

Seger, seger, härlig blodköpt seger,
seger, seger, seger alla dar.
Visst som Herren lever
gudakraft han giver
och åt den som beder seger alla dar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s