Välkommen hem! Du är efterlängtad…det borde alla få höra

Jag fick ett vykort som gjorde mig glad. Det kom från min församling, Pingstförsamlingen i Jönköping. Det stod bl a Välkommen hem! Du är efterlängtad. Nu pryder det mitt kylskåp. Under coronapandemin har kyrkan varit stängd under långa perioder och ibland har man fått vistas där i mindre grupper. Nu har restriktionerna släppts och förhoppningsvis kan vi träffas igen.

Just nu visas på TV en programserie som heter Gud som haver barnen kär. Det handlar om barn som har mått dåligt av sin uppväxt inom olika kyrkor. Det är riktigt tragiskt. Jag skulle vilja ta alla i famn och berätta om en kärleksfull Jesus som inte dömer människor. Jag tycker kyrkan ska vara en plats dit alla är välkomna och där man får vara som man är. Kyrkan, precis som våra hem, är ingen plats för perfekta människor utan en verkstad där vi får utvecklas tillsammans.

Jag är otroligt ledsen för de här barnen och ungdomarnas skull. Även om de blivit besvikna på församlingar de varit med i och skadade av människor som betett sig klumpigt så hoppas jag att detta inte ska hindra dem att leva ett rikt liv med Gud idag. Gud dömer inte någon. Det finns nåd för oss alla t o m för den som betett sig fel mot dessa ungdomar. Jag ber och hoppas att de ska känna att det finns en kärleksfull och trygg Gud som vill deras bästa och som alltid finns där vid deras sida.

När jag tänker tillbaka på min uppväxt inom Pingströrelsen är jag väldigt tacksam för det jag har fått med mig i livet. Jag fick tidigt en barnatro som har vuxit sig starkare med åren. Den växer mer och mer för varje dag. Jesus är min livsnerv.

Vi hade en god gemenskap i församlingen där jag fick många vänner, både unga och gamla. Vi umgicks alla tillsammans men hade även samlingar i olika åldersgrupper. Man behöver både och.

Sång- och musiklivet betydde mycket för mig. Jag har alltid gillat att sjunga och spela. Jag var med i ”sångarna” som sånggruppen kallades och jag började tidigt spela piano till vår lilla ungdomskör och även till sångarna. Det var fina år då jag fick utvecklas inom sången och musiken.

Jag blir glad när jag sjunger om Jesus och många av de sånger vi sjöng förr har jag börjat att sjunga på nytt nu. På något sätt har de fått nytt liv. Det ger mig både glädje och styrka när jag får sjunga ut allt positivt om Gud, Jesus, himlen m m. Här kommer några smakprov. Du kanske blir lika glad som jag av att sjunga eller läsa texterna.

Min Jesus lever, därför vill jag leva. Min Jesus lever, därför är jag trygg. Jag säkert vet att Han mig leder. Mitt liv är värt att leva för Han älskar mig.

Min framtid är i Herrens händer. I natten mörk han ljuset tänder. Han leder mig ett steg i sänder på väg till himlens land.

Spärras din väg utav hinder så väldiga och utav berg som där skyhöga stå. Räkna med Gud ty Han gör det omöjliga. Han gör vad människor icke förmå.

I‘ve got a brand new bottle, I’ve got a brand new bottle, God has filled me with his Holy Ghost wine. I’m so glad that the blessing is mine. I’ve got a brand new bottle made in a new design. I’ve got a brand new bottle and it’s filled with the Holy Ghost wine.

Fritt översatt: Jag har en helt ny flaska, jag har en helt ny flaska, Gud har fyllt mig med sin Helige Andes vin. Jag är så glad att välsignelsen är min. Jag har fått en helt ny flaska, gjord i en ny design. Jag har en helt ny flaska och den är fylld med den Helige Andes vin.

Tack Jesus att jag fick lära känna dig redan som barn och tack att Du är med mig hela livet och ända in i evigheten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s