Orange stjärnlök – Ornithogalum dubium

Ikväll har ett par goda vänner varit här och jag fick en jättesöt växt som jag inte har haft tidigare. Den heter Ornithogalum dubium och på svenska är det orange stjärnlök. Den kommer från Sydafrika.

Jag tycker den är jättefin och jag ska försöka sköta den med stor omsorg. Jag har googlat och läser att den gärna står ute under sommaren och blommar länge men eftersom den är frostkänslig får jag vänta lite med att plantera ut den. Den är en knölväxt som man kan försöka övervintra frostfritt och driva igen på våren. Vem vet, denna orangea stjärnlök kanske kommer att glädja mig många år framöver. Den ska planteras i väldränerad jord. Att övervintra växter är kul. Den är giftig.

Vi hade en trevlig kväll med mat, prat och fika. Här sitter Marie och Yvonne redo att intaga kaffe med dopp. Vänner gör livet rikt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s