Vem har du uppmuntrat idag?

Jag läser Dagens ord i Tankar om Livet 2 och få se denna tänkvärda vers: Ett ord av uppmuntran är lika uppfriskande som en kall dricka en varm sommardag.

Jag tänkte direkt…har jag uppmuntrat någon idag? Ja, det har jag. När jag skjutsade mamma till tåget idag på morgonen tror jag att jag sa flera gånger att hon var fin och ungdomlig i sin nya klänning. Ja, jag tyckte verkligen det. Jag tror det är viktigt att man verkligen menar det man säger och det finns alltid bra saker att hitta om andra, saker som man själv tycker är bra.

Jag sa även till grannpojken ikväll att han är duktig på att hoppa studsmatta. Han är inte så gammal, max ett par år, och älskar att hoppa studsmatta. Det är så härligt med barnen som lever i nuet och ger uttryck för glädjen.

Något mer? Låt mig tänka! Jo, en kompis stannade till när hon var ute på promenad med sin hund ikväll och jag minns att jag sa till henne att hon var så fin på ett foto tillsammans med hunden. Jag passade på att ta några kort på henne och hunden och de var verkligen fina.

Ja, jag kan kanske komma på fler små saker som jag uppmuntrat någon med idag men nu är det strax dags att sova. Jag tror det är det där lilla vi gör för andra som betyder så mycket. Ett litet ord av uppmuntran kan förändra en hel dag, ja, det kan göra att en människas liv får en ny inriktning. Det betyder mer än vi tror.

Vem har du uppmuntrat idag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s