Intet ont anande avnjöt Hans de färsfyllda paprikorna

Häromdagen fick jag se jättebillig vegofärs på Willys. Jag brukar aldrig köpa vegofärs men de sålde dem för 6,90 kr per paket (400 g) så jag hade helt enkelt inte råd att låta bli. Jag köpte fyra paket och frös in tre direkt för det var kort datum.

Jag berättade för min man att jag köpt vegofärs men han hävdade att han inte äter sådant. Han är ju jägare och älskar kött. Ikväll skulle vi gå på genrepet av Huskvarnarevyn och behövde äta lite snabbt innan vi åkte. Jag bestämde mig för att göra färsfyllda paprikor för det tycker vi båda om. Jag ansträngde mig för att tillreda färsen för att den skulle bli så god som möjligt. Jag stekte den i olja och vitlök och tillsatte lite rödlök, salt, svartpeppar, lökpulver, tacokrydda, Milda Visp 20% och vatten. Sen fick det puttra en bra stund.

Jag fyllde sen paprikorna med färsen varvad med lite stark ost. Jag hade det i ugnen nästan en timma, först 200 grader och sen 150 grader. Det blir så gott när paprikorna blir riktigt mjuka. När Hans kom hem avnjöt vi måltiden. Jag låtsades som att det var vanliga färsfyllda paprikor och han sa att det var gott. Han åt med god aptit upp två stycken. Det var verkligen en trevlig stund.

När vi ätit klart och lämnat bordet kunde jag inte hålla mig längre utan berättade att det var vegofärs. Den minen var rolig att se. Han, min köttälskande, köttätande jägare, hade ätit en måltid med vegofärs och inte märkt något. Jag kände att jag hade lyckats. Det var verkligen en bragd och jag kände mig så glad och nöjd.

Glada i hågen åkte vi sen till Huskvarna för att gå på genrepet av Huskvarnarevyn. Det blev en jättetrevlig kväll med många glada skratt. Revysmedjan är verkligen skickliga, roliga och helt underbara.

När vi lämnade Huskvarna Teater var äventyret inte slut. Väl framme vid bilen, som vi parkerat under ett träd, upptäckte vi att den var full av fågelskit och massor av löv. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det var rent ut sagt äckligt. Även om timmen var sen åkte vi till Circle K och tvättade bilen i automat. Jag hade tänkt göra detta länge så på sätt och vis var det bra att det blev av.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s