Glädje och smärta vandrar hand i hand

Min kalender Tankar om Livet 2 ger idag följande budskap:

Rosor har förvisso taggar, men de är ändå vackra. De största glädjeämnena i livet går ofta hand i hand med en viss dos smärta.

Detta är skönt att veta när man ibland tycker att vissa saker är tunga och orättvisa. Glädje och smärta vandrar hand i hand. Utan smärtan skulle vi inte kunna förnimma glädjen så starkt. För egen del tror jag verkligen att det stämmer. Ibland när jag gått igenom tuffa smällar har jag efteråt kunna känna en oerhörd glädje och harmoni. När livet är tufft brukar jag tänka att glädjen som kommer efteråt blir så mycket större. Jag tackar Gud för vad han har förberett och säger: – Någonting bättre är redan på väg. Det är skönt att leva med den förvissningen. Då kan man vara förnöjsam i livets olika förhållanden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s