Dellenriket och Ofärne

Idag har vi haft en helt underbar dag i härliga Hälsingland. Vi började dagen med ett besök i den gamla hälsingegården Ystegårn.

Här mötte Kylle och Krister upp och vi fortsatte vår färd runt Dellensjöarna. Första anhalt var Avholmsberget där vi tog en fika.

Färden gick vidare till Moviken för att se utställningen Konst i hamn. Detta gillade jag verkligen. Vi möttes av olika konstverk på plats mitt ute i naturen. Kylle och jag försökte efterlikna skulpturen som heter Våga. Så härligt att bara stå där vid vattnet och njuta av livet. Våga njuta av livet och våga vara en fri människa!

De fyra elementen ser vi här.

Här ser vi konstverket Ingen återvändo. Vi lämnar det gamla och går in i framtiden. När vi passerat dörren står det NO RETURN på andra sidan. Ja, så är det i livet. Vi lämnar det gamla och går in i det nya. Ingen idé att älta det gamla utan låta nya friska vindar blåsa in i våra liv och själar.

Skulpturen i mitten kallas A moment of reflection. Till höger ser vi Kylle vid Skogsrået.

Här ser vi konstverken Distans som passar fint i rådande coronatid.

Vi började bli hungriga och åkte tillbaka till Ystegårn och åt deras specialitet, Raggmunk med fläsk. Kylle påstår att fläsket kommer från glada grisar som rör sig fritt på ängarna vid Ystegårn. Det smakade utsökt.

Sen åkte vi hem till Kylle och Krister som bor i Ofärne, inte alls långt från Ystegårn. Så roligt att få se deras mysiga stuga som ligger väldigt vackert!

Efter en stunds vila gick vi en liten vandring. Vi gick en sträcka på Sjuvallsleden.

Så underbart att få uppleva detta tillsammans med Kylle och Krister. När vi kom hem till stugan blev det rabarberpaj med vaniljsås, glass och kaffe. Mums!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s