Fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater

Imorgon kommer en gammal kompis hit och jag skulle förbereda något att äta. Hon äter inte kött så jag ville göra en vegetarisk paj. Det blev fetaostpaj med oliver och soltorkade tomater. Det är ett ganska nyttigt recept och jag är rädd att det är så nyttigt att det inte blir gott men jag ville testa detta. Det är inget smör i pajdegen utan bara olivolja blandat med grahamsmjöl, vetemjöl, ägg, salt och vatten. I fyllningen är det en hel del goda grejer men själva äggstanningen är gjord av ägg och vatten. Här finns receptet om du är intresserad. https://www.zeta.nu/recept/fetaostpaj-med-oliver-och-soltorkade-tomater/

Skrivet i efterhand den 6 augusti kl 23.46. Ikväll har min kompis varit här och hon tyckte att pajen var jättegod och själv tyckte jag också om den. Vi åt och njöt. Det behöver inte alltid vara smör och grädde. Det går bra med olivolja och vatten också ibland. Det är roligt när man hittar nyttiga recept som samtidigt är goda. Det är det som är konsten. Det är inte svårt att laga god mat när man får blanda i hur mycket smör och grädde man vill men att laga mat som behagar både gommen, kroppen och själen – det är en stor konst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s