Osmakliga skämt som tvingade oss att gå

Igår då jag var ute med mina goda vänner Helen och Monica avnjöt vi en fantastiskt god räkfrossa på Piren i Jönköping i den ljuvliga sommarkvällen. Något som inte var lika bra var underhållningen. Jag har funderat mycket på detta efteråt och har svårt att förstå att skämten kan vara så otroligt låga. Är det jag som har blivit en mossig moraltant eller är vissa delar av världen upp och ner?

En man i 50–årsåldern dök upp på scenen för att underhålla oss. Att det är svordomar i var och varannan mening har jag vant mig vid och det är bara att ”lägga i friläget” när det gäller den saken. Annars kan man inte lyssna på varken radio eller TV tyvärr. Själv tycker jag att det är brist på bildning och bevis på ett mycket dåligt ordförråd när man svär men det är min privata åsikt.

Jag tycker att underhållarens skämt tydde på ett kvinnoförakt samtidigt som de var åldersdiskriminerande. Jag hade svårt att skratta för det var inte kul.

Vid bordet intill oss satt ett gäng som verkade uppskatta föreställningen något hejdlöst. De skrattade så de tjöt, speciellt en kvinna. Kan de ha varit nyktra? Jag fattar inget.

Jag hälsade på två av mina affärskontakter som också var där liksom en bekant från kören. Jag ska kolla med dem senare vad de tyckte. Jag är lite nyfiken faktiskt. Kan de ha uppskattat detta?

Efter en stund frågade underhållaren oss alla vad en svärmor får väga? Ingen hade någon gissning. Då säger karln: – 5 kg inklusive urnan och så svamlar han något mer. Jag bara satt och vred mig och visste inte var jag skulle titta. Sen säger karln något i stil med: – Nu får jag lite konstiga blickar men ni förstår väl att det är skämt?!

Skämt? Hur kan man kalla detta skämt? Skämt ska väl vara roliga. Detta var så totalt osmakligt att jag mådde illa. Vi satt kvar ytterligare en stund men sen när han skulle sjunga en sång som hette Hur man dränker svärmor i Vättern reste vi oss och gick.

Jag lägger in en bild på Monica där jag snabbt lyckades fånga ögonblicket när hon böjer sig fram mot oss och frågar: – Ska vi gå? Svaret var givet.

Jag har så svårt att förstå denna typ av underhållning. Jag skulle vilja veta hur andra ställer sig till detta? Är det kul? Hur lågt får man sänka sig? Får man skämta om vad som helst? Själv tycker jag inte att detta är okej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s