Vi ska fara bortom månen

Människan skapar raketer som kan fara till månen. Gud skapade månen.

Så lyder dagens ord i kalendern Tankar om Livet. Jag kommer direkt att tänka på den gamla sången, Vi ska fara bortom månen, som Carl Öst skrev och spelade in på EP-skiva 1966. Han ville poängtera att tron var viktigare än den pågående rymdkapplöpningen mellan USA och Sovjetunionen. Jag tycker sången är härlig och har sjungit den många gånger.

Frågan är om man kommer så långt som till mars om man inte ordnat med sitt pass?

Du hittar texten nedan och även länk till Youtube där du kan lyssna på sången.

Vi ska fara bortom månen

Uti dessa sista dagar har man börjat att på nytt, bygga upp ett Babelstorn, ja, mången har sin hjärna brytt. För att komma upp till Månen eller möjligen till Mars, har man kastat ut miljoner, se då har man råd bevars! 

Refr. Vi skall fara bortom månen, vi skall fara bortom mars. Vi skall fara bortom Vintergatans stjärnevärld med hast. Vi skall fara hem till Jesus, han som är vår bäste vän. Vi skall fara ända in i himmelen. 

Då behövs ej bärraketer, sputnik ej nödvändig är, när de frälsta lämnar jorden är det Andens kraft som bär. Astronauter, kosmonauter som har kretsat runt i skyn, skola stå där med förvåning inför denna stora syn. 

Refr. Vi skall fara bortom månen, vi skall fara bortom mars…

Snart en Guds basun hörs skalla, Jesus kommer snart igen. Då skall Babelstornet falla, vetenskapens stora män, skola skåda med förvåning brudeskarans himmelsfärd, när de utan bärraket och sputnik lämnar denna värld. 

Refr. Vi skall fara bortom månen, vi skall fara bortom mars…

Ingen skall då kunna säga: ”Se, jag hade inte råd”. Nej, det kostar inga pengar, man får åka på Guds nåd. Ty vår Gud han har i Kristus Jesus ordnat med biljett, därmed har han ock i himlen givit bruden hemortsrätt. 

Vi skall fara bortom månen, vi skall fara bortom mars…

Säg min vän som här har lyssnat, har du ordnat med ditt pass, eller tänker du ej längre än till månen eller mars? Om du lämnar dig i Jesu händer nu min käre vän så får även du bli med på resan hem till himmelen. 

Refr. Vi skall fara bortom månen, vi skall fara bortom mars…

Vill du lyssna så hittar du sången här. Det är Gunilla och Johan Sigvardsson som sjunger. https://www.youtube.com/watch?v=Ragvy0PewFA

2 reaktioner till “Vi ska fara bortom månen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s