Ta hand om sin kropp

Detta tänkvärda budskap finns idag i min kalender Tankar om Livet.

När vi tar hand om våra kroppar visar vi respekt för den Gud som har skapat oss och som skänkte oss livet och hälsan.

Jag blev inspirerad av detta. Frågan är då: Hur gör man på bästa sätt för att ta hand om sin kropp? Jag tror det kan variera lite från person till person eftersom vi är så olika. Jag tror att var och en får hitta ett sätt som passar just henne/honom.

För min del tror jag att följande är viktigt:

  • Sova helst 8 timmar per natt för att vara pigg och alert på dagen. Det är inte roligt att vara trött. Jag vet att kroppen också reparerar sig under sömnen så det är något man inte ska slarva med även om det är svårt att komma i säng i tid.
  • Äta regelbundet och försöka äta så nyttigt som möjligt. På en kurs jag gick fick jag lära mig att om vi äter 70% nyttigt så kan vi äta 30% skräp. Näringsrik och hälsosam mat vill jag prioritera och så blir det lite mindre nyttiga grejer också som slinker ner.
  • Om jag vet att jag inte mår bra av att äta något speciellt livsmedel ska jag undvika det även om jag är sugen på det.
  • Motionera. Att vara ute i friska luften och promenera mår jag jättebra av. De gånger jag tränat eller ansträngt mig extra mycket på vandringar osv mår jag toppen. Det känns helt underbart i kropp och själ. Detta vill jag prioritera.
  • Umgås med nära och kära är bra för min själ. Det mår jag bra av och det är något jag alltid prioriterar.
  • Att ha kul och göra det jag tycker om är viktigt. Då fylls jag med endorfiner och mår bra.

Detta var i stora drag olika saker jag kan tänka på för att ta hand om min kropp…och min själ. Vad mår du bra av? Fundera på det och gör allt det där du tror är bra för dig!

Lycka till min vän!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s