Katedralen i Reims

Idag var det frukost kl 06.00 och avfärd från Paris kl 07.00. Vi körde längs med högra stranden av Seine ut ur Paris. Det var så fint att få åka fram på Paris gator i tidig morgontimma.

Vi styrde sen kosan mot Champagnedistriktet. Vi stannade till vid katedralen i Reims som har spelat en central roll i Frankrikes historia under sina 800 år. Katedralen i Reims och dess föregångare var länge de franska kungarnas kröningskyrka. Sammanlagt har 33 kungar krönts här under drygt 1000 år vilket lett till att Reims kallas kröningsstaden.

I modern historia är Reims platsen där Frankrike och Tyskland firade sin försoning 1962. Mässan i katedralen, där Frankrikes dåvarande president Charles de Gaulle och den tyske förbundskanslern Konrad Adenauer deltog, var inledningen till ett nära samarbete mellan nationerna som också ligger till grund för den Europeiska unionen.

Vi besökte också Champagne Charles de Cazanove där vi fick se en film om champagnetillverkning och det bjöds på champagne.

Vi åkte vidare via Luxemburg till Bochum i Tyskland där vi övernattar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s