Goda tankars sällskap

Detta vykort har jag haft länge. Jag har haft det uppsatt på väggen i mina tidigare bostäder och så även nu. Jag tycker att budskapet är viktigt.

Den är aldrig ensam som är i goda tankars sällskap. (sagt av Sir Philip Sidney)

Att tänka positivt om sig själv och andra gör att jag mår bra. Det finns ett uttryck som lyder: Goda tankar, goda ord, sprider glädje på vår jord. Det är viktigt att vara positiv och sprida glädje. Tänker man goda tankar blir det svårare att göra andra illa. Ju mer man boostar sig med positivitet, glädje och tacksamhet desto bättre mår man och desto lättare blir det att genom sitt tal och sina handlingar inte skada andra. Tänk om alla följde dessa enkla regler!

Alla människor kan må dåligt ibland men man gör klokt i att inte bli bitter utan att i varje situation i livet försöka hitta något att vara tacksam och glad över. Det underlättar situationen. Det blir som ringar på vattnet. Glädje föder glädje och tacksamhet föder tacksamhet.

Som det står i meningen ovan, man känner sig inte heller så ensam när man är i goda tankars sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s